fbpx

2020 Uygun Konut Kredisi Veren Bankalar

2020 yılı için uygun konut kredisi veren bankalar araştırılmaya devam edilmektedir. Konut sahibi olmak isteyenler bu yıl içinde yapılan indirimlerden de faydalanmaktadır. Yüzde 0,89 faiz oranından başlayan en uygun konut faiz oranları 120 ay vadeye kadar sunulmaktadır. Yazımızın devamında 120 ay vadeli ve 100 bin TL için ödenecek aylık taksit tutarlarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

En Düşük Konut Faizi Hangi Bankada?

2020 için en düşük faiz oranı yüzde 0,89 olarak sunulmaktadır. Yapı Kredi, İNG ve Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından açıklanan yüzde 0,89 faiz oranıyla aylık taksit ödemeleri 120 ay vadede 100 bin TL için 1,359 TL’dir. Toplam maliyet ise 164 bin TL’den başlar. Çünkü her bankada talep edilen masraflar aynı değildir.

Bu faiz oranının dışında Ziraat Bankası, Halkbank ve ICBC Turkey Bank yüzde 0,94 faiz oranıyla kredi sunmaktadır. Aylık taksit ödemesi 1,393 TL olan bu bankalarda toplam maliyet 168 bin TL’den başlamaktadır.

Son olarak uygun konut kredisi veren bankalar arasında Garanti BBVA’nın sunduğu hayat sigortalı konut kredisi de yer alıyor. Faiz oranı yüzde 0,99 olan bu bankada aylık taksit 1,428 TL’dir. Toplam maliyet ise 172 bin TL olarak sunulmaktadır.

Konut Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

Konut kredisinden faydalanmak isteyenlerin kredi skoru yüksek olmalıdır. Ancak bazı bankalar zaten satın alınacak konutun ipotek edilecek olmasından dolayı ortalama bir kredi puanına da kredi vermektedir. Ek olarak bankaya eş rızasının da yazılı olarak alınması ve sunulması gerekmektedir. Başvuru sırasında talep edilen belgeler;

  • TC kimlik belgesi
  • İkametgah
  • Gelir belgesi
  • Eş rızası yazılı belge
  • Satın alınacak konutun tapu belgesi şeklinde sıralanmaktadır.

Günümüzde uygun konut kredisi veren bankalar ayrıca hizmet sunarken çeşitli kampanyalar da düzenlemektedir. Bu süreçte bankalarla iletişim kurarak daima düşük faizli oranlardan yararlanabilirsiniz. Her geçen gün bankaların kredi faiz oranları düşmektedir. Bu durum konut sahibi olmak isteyenler için önemli bir fırsattır. Son olarak bazı bankalar yıl içinde ertelemeli krediler de sunabilir. Bu gibi durumlar için de banka şubelerine gidebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlgili İçerikler

Leave a Reply