fbpx

Ziraat Bankası 10 Bin TL İhtiyaç Kredisi

20 Kasım 1863 yılında kurulan Ziraat Bankası, devlet bankası veya kamu bankası adıyla anılan kurumlardan bir tanesidir. Kurulduğu zamandan bu zamana kadar çiftçiler başta olmak üzere birçok kişi ve sektöre hizmet vermektedir. Ziraat Bankası ilan ettiği ihtiyaç kredisi türlerinden bir tanesi de tüketici kredisi ürün paketleridir.

10 bin TL ihtiyaç kredisi için Ziraat müşterisi olup olmamanız da değişiklik göstermeyecek şekilde düşük faiz oranlarıyla kredi almanız mümkündür. Bankanın sunduğu miktar sizin kredi notunuza bağlı olarak değişim gösterebilir.

Kredi Onayı İçin Gereken Şartlar

Her kredi için geçerli olan şartlar ihtiyaç kredisi için de geçerlidir. Ziraat Bankası mobil veya internet bankacılığı üzerinden yapılan başvurulara göre değerlendirmeler yapar. Ardından da ön değerlendirme onayı alındıktan sonra gerekli şartları taşıyıp taşımadığınızı anlamak adına genel değerlendirmeye başlanır.

Dikkat etmeniz gereken noktalar ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Kredi notunuzun risk içerecek oranda düşük olmaması,
  • Farklı kredi tutarlarınızın miktarı,
  • Çalışma ve gelir durumunuz,
  • Hesaplarınızda var olan düzenli ödeme eğilimi şeklindedir.

10 Bin TL Kredi İçin Örnek Maliyet Hesaplama

Taksit Sayısı : 36 Ay
Taksit Tutarı: 385,81 TL
Faiz Oranı: % 1,58
Yıllık Maliyet Oranı: % 25.7625


Taksit Sayısı : 24 Ay
Taksit Tutarı: 522,50 TL
Faiz Oranı: % 1,58
Yıllık Maliyet Oranı: % 25.9656

Kredinin Geri Ödenmesi

Ödemelerin düzenli olması halinde herhangi başka bir masraf ortaya çıkmamaktadır. Ama ödemelerde aksamalar olduğu takdirde günlük şekilde ek ödemelerin olmasına neden olur. Bu da toplam masrafın artmasına neden olmaktadır.

Masraflar Nelerdir?

Ziraat Bankası ve diğer bankalarda tüm kredi kullandırımlarında bazı masraflara ait ücret alınır. Bunların başında kredi tahsis ücreti gelmektedir. Bu ortalama rakam üzerinden 25 -100 TL arasında değişiklik gösterir. Ortalama 50 TL şekline KKDF ve BSMV masraf kalemlerinin toplamı hesaplanır. Banka bu krediyi kullanmak istemeniz halinde herhangi bir teminat talep etmez. Eklenebilecek diğer masraf kalemleri ise sigortalar olabilir. Kullanan müşterinin yaşına bağlı olmakla birlikte bazı sigortaların yapılması yoluna gidilebilir. Ziraat Bankası müşterisi olmanız da sürecin kısalmasına katkıda bulunacaktır.

İlgili İçerikler

Leave a Reply