fbpx

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar 2019

Gündelik hayatta yaptığımız tasarrufların güvenli bir şekilde saklanması, maaşların resmi bir şekilde bankalar üzerinden bizlere teslim edilmesi, bankalarda adımıza kayıtlı olan hesaplardan da çok kolay bir şekilde alışveriş yapmamıza olanak tanıyan vadesiz mevduat hesapları üzerinden, bazı bankalar hesap işletim ücreti adı altında kesinti yapmaktaydı.

hesap işletim ücreti almayan bankalar 2019
hesap işletim ücreti almayan bankalar 2019

Bu bankaların yapmış oldukları kesintilere her geçen gün tepkiler büyüdüğünden dolayı, şuan neredeyse tüm bankaların hesap işletim ücreti almadıkları ve yapılan yasal düzenlemeler ile birlikte de bu kararın uzun bir süre boyunca devam edeceğini görmekteyiz. Hesap işletim ücreti ödememek için banka arayışında olan kişilere ise, şu bankaların listesini verebiliriz.

  • Türkiye İş Bankası
  • Garanti Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • QNB Finansbank – Enpara
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • TEB – CepteTEB

Listede adı geçen bankalar, 2019 yılında müşterilerinden herhangi bir hesap işletim ücreti ya da buna benzer kesintiler yapmamaktadır. Fakat açtıracağınız hesabın özelliklerine kesinlikle dikkat etmek gerekmektedir. Eğer vadesiz mevduat hesabınızın yanında yatırım yapabileceğiniz bir ek hesap açtırırsanız ya da altın alım ve satımları için de bir altın hesabı açtırmak isterseniz bu durumda bankalar belirli oranlarda hesap kesim ücreti yansıtacaktır.

Şubesiz Bankacılık Hizmetleriyle Hesap İşletim Ücreti Ödenmeyecek Bankaların son dönemlerde en çok yatırım yaptıkları hizmetlerin başında, şubesiz bankacılık hizmetleri gelmektedir. Şuan en çok tercih edilen şubesiz bankacılık işlemlerine bakıldığı zaman, QNB Finansbank Enpara, Kuveyt Türk Katılım Bankası Senin Bankan ve TEB CepteTeb hizmetlerini görebiliriz. Bu hizmetlerden faydalanan kişilerden hiçbir şekilde hesap işletim ücreti alınmadığı gibi, hem kendi bankaları hem de diğer bankalar arasında yapılacak EFT ve Havale gibi işlemlerde ücret ödenmemektedir.

2020 Hesap İşletim Ücretleri Ne Kadar?

Hesap işletim ücreti almayan bankaların yanı sıra ticari TL hesabı kullananlardan alınan ücretler de merak edilmektedir. İlk olarak İş Bankası, ticari hesap kullanan müşterilerinden ilk 6 aylık dönemde 96 TL, ikinci 6 aylık dönemde ise 120 TL hesap işletim ücreti almaktadır.

Yapı Kredi bankası ise kredi kartının türüne göre hesap işletim ücreti talep etmektedir. Bu kapsamda Adios Premium kart kullanıcılarından yıllık 242 TL işlem ücreti alınmaktadır. Crystal kart kullanıcıları ise yıllık 545 TL işlem ücreti ödemektedir.

Halkbank, vadesiz hesaplardan işlem ücreti almaktadır. Ancak belirli koşulların sağlanması halinde bu hesap işletim ücreti de tahsil edilmeyebilir. Normal şartlarda aylık 6.5 TL hesap işletim ücreti alındığı unutulmamalıdır.

2020 hesap işletim ücreti alan bankalar arasında İNG Bank da bulunmaktadır. Mevduat hesaplarından işletim ücreti talep etmeyen banka kullanıcılarından yıllık olarak 128 TL işlem ücreti talep etmektedir. Ayrıca ATM’den hesaba kartsız para yatırım aşamasında 10 TL’lik ücret alınmaktadır. Gündelik para yatırma limitinin aşılması halinde ise 5 TL para kesimi sağlanır.

Garanti Bankası da 2020 hesap işletim ücreti alan bankalardandır. Yıllık 105 TL işletim ücreti alan banka, döviz hesabı müşterilerinden de 19 EURO ücret talep etmektedir. Diğer bankalar ve hesap işletim ücretleri ise şu şekildedir;

  • Akbank – yılda 2 defa 66.3 TL
  • HSBC – aylık 11.80 TL
  • Odeabank – aylık 10 TL

İlgili İçerikler

Leave a Reply