fbpx

Maliye Bakanı Albayrak’tan Üretim Açıklaması Geldi

Maliye Bakanı Berat Albayrak, üretim başlıklı açıklamasında önemli detaylara yer verdi. İşte o açıklamalar…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter üzerinden önemli bir paylaşımda bulundu. Ekonomide koronavirüs salgınının etkileriyle ilgili bilgiler paylaşan Bakan Albayrak ayrıca bu paylaşımında ekonomik süreç görüşlerini de paylaşmış oldu. Peki Bakan Albayrak ne dedi?

Maliye Bakanından Üretim Açıklaması

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemler ile ilgili olarak birçok iş yerinin faaliyetine ara verdiği biliniyor. Haliyle üretim sektöründe de birtakım durağanlıklar yaşanmaya başlandı. Ancak devlet tarafından sunulacak desteklerin açıklanmaya başlanmasıyla beraber gerek bireysel kredilerde gerekse esnaf kredilerinde bir ilk yaşanacak.

Bu noktada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da resmi Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Bakan Albayrak ilgili paylaşımında, “İlk olarak koronavirüs salgınının üstesinden geleceğiz. Bu süreçte ekonomiyle beraber üretimi de ayakta tutacağız. Yalnızca salgının etkilerini gidermek amacıyla değil, ardından oluşacak yeni dünya düzeninde de güçlü bir şekilde yerimizi almak adına çokça çalışacağız” dedi.

Ülkemizde koronavirüsün etkileri devam ederken 3 kamu bankası tarafından sunulan 0.49 faiz oranlı ihtiyaç kredisi dikkat çekiyor. Ayrıca esnaflara özel kredi imkanlarının da sunulduğu günümüzde, koronavirüsün ekonomik sonuçlarından etkilenmemek amacıyla yeni desteklerin yapılacağı da açıklandı. Bu kapsamda iş yerinden mecburi ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara destek, 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi ve buna benzer ekonomik desteklerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgiler sitemizde güncel olarak paylaşılmaktadır.

İlgili İçerikler

Leave a Reply