fbpx

Temel İhtiyaç Destek Kredisi Başvuruları Devam Ediyor mu?

3 kamu bankasının 1 Nisan 2020 itibariyle başlattığı temel ihtiyaç destek kredisi başvuruları sürüyor. Dün yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde kredi başvurularının sonuçlanacağı ve kredilerin hesaplara yatırılacağı aktarıldı.

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından başlatılan yüzde 0.49 faiz oranlı kredi kampanyasıyla, koronavirüsün ekonomik etkileri azaltılmaya çalışılıyor. Bugüne kadar 3.7 milyon kişinin başvurduğu temel ihtiyaç destek kredisiyle ilgili sonuçların da birkaç gün içinde paylaşılacağı vurgulandı.

Temel İhtiyaç Kredisi Başvuru Şartları

İlgili krediye hane halkı geliri 5 bin TL ve altında olan herkes başvurabiliyor. Ayrıca Ziraat, Halkbankası ve Vakıfbank müşterileri doğrudan kendi bankaları aracılığıyla bu krediden yararlanabiliyor.

Bu krediye asgari ücretliler ile beraber serbest meslek mensupları da başvurabiliyor.

Temel İhtiyaç Kredisi Vade ve Ödeme Seçenekleri

5 bin, 7 bin 500 ve 10 bin TL olarak sunulan bu kredinin toplamda 36 ay vadelendirildiği açıklandı. Ancak ilk 6 ay boyunca vatandaşlar geri ödeme yapmayacak.

Geri ödeme sürecinde 5 bin TL için 30 ay boyunca 188 TL taksit ödenecek. 7.500 TL için aylık taksit 282 TL olurken, 10 bin TL için de aylık geri ödeme 376 TL şeklinde yapılacak.

Milyonlarca vatandaşın başvurduğu bu krediyle ilgili geçtiğimiz gün yapılan açıklamada ödemelerin kısa süre sonra başlayacağı aktarıldı. Yani kredi başvuruları şu an için değerlendirme aşamasında. Vatandaşların banka hesaplarına aktarılacak olan bu kredi ATM’den rahatlıkla çekilebilecek.

İlgili İçerikler

Leave a Reply